Här är ett axplock av från olika tidningsartiklar skrivna om Bäckdalens Handelsträdgård sedan 1990-talet samt några stipendium vi fått.
I januari numret av Allers Trädgård fanns Bäckdalen med och tipsade läsarna om odling, sorter och recept.
I november 2007
Vi fick ett brev från Kungliga skogs- och lantbruksakademien där det stod att akademien hade beslutat att ge oss en belöning ur Stiftelsen A.G. Wiréns donationsfond. Belöningen delas ut till personer som utfört enskilda föredömliga prestationer inom trädgårdsbruk eller biskötsel. Vi fick belöningen för våra insatser inom trädgårdsbruket med ekologisk odling.
Fem sidor om Bäckdalens Handels-trädgård
och massor av recepttips från oss såsom, salta tomatbullar Margarethas pizzapaj,grön tomatmarmelad med citron och ingefära och franskt kryddade cocktailtomater.
Augusti 2003
Kock i örtagård.
Anders Olsson och Margaretha Oscarsson utbyter ideèr med kocken Tobias Östlund.
Det här diplomet fick vi i december 2009 av Slowfood
föreningen Skania i Helsingborg för citat; " sitt banbrytande och engagerade arbete för ekologisk odling " slut citat.
De döpte om oss till Bäckdalens Örter och på diplomet står det skrivet:
För ovärdeligt stöd av den skånska gastronomin som möjliggör deltagande för de skånska regionslaget
Skåne Kulinar i matlagnings-OS, Erfurt 2008.
Ett kryddstarkt liv
där Anders bla. säger citat,
jag odlar bara det jag tycker är kul att odla. Och kryddor tycker jag är riktigt kul, slut citat.
Du kan läsa artikeln om oss på Bäckdalen i nya tidningen Lantliv Trädgård som kom ut mars 2011. Ovan ser du hela familjen Olsson-Oscarsson på bild i trädgårdsmästeriet i Hallavara.
Vi blev en av de nio nominerade till Menigos nyskapar-stipendiet 2012,
där man kan läsa citat," Sveriges sanna mathjältar 'är inte bara kockarna. Det är framförallt de personer som med nördig passion inte nöjer sig med de produkter som redan finns.....slut citat.
En mycket välskriven artikel där Lena Sofia Andersson har intervjuat Maggan och pedagogiskt skrivit om odling av tomater och aubergine..
Fem sidor om odling, cafè Orangeriet och recept.
citat; " att odla ekologiskt sitter i ryggmärgen"
Mitt i det vackert kuperade landskapet på Bjärehalvön i Skåne driver Margaretha Oscarsson och Anders Olsson Bäckdalens Handelsträdgård.
Här odlar de allt från tomater och gurka till sallad och ätbara blommor.
slut citat.
Proffsens 5 bästa tips och en vacker bild från Bäckdalens perenn- avdelning.
Sveriges biffigaste tomater I mitten av 90-talet älskade tidningarna att skriva om våra bifftomater och berättar om att vi var den första och nästan enda odling av bifftomater i Sverige. Det var nästan omöjligt att sälja dem, tyvärr. Många människor trodde att de skulle gå som export till Amerika / USA. I Sverige åt man bara lagom stora tomater på 90-talet. På 2000-talet är det de små cocktailtomaterna som är populära.
Ibland är det "flow"....
Di. weekendbilaga
delades ut gratis under Båstads tennisvecka i juli 2012...
Rubriken för reportaget lyder
ETT PARADIS FÖR ÖRTÄLSKARE
Ingressen lyder;
Hallavara
50 tomattyper och hundratals örter.Smaklökar och doftsinnen sätts på prov i Bäckdalens handelsträdgård på Bjärehalvön.
Reportaget gjordes augusti 2001, Gustaf vår yngste son föddes 28/7 2001 som ni ser på fotot ovan är Gustaf
som en " liten smurf".....
Rubriken är här,
ODLA AV LUST
Tre sidor med vegetariska recept ala Bäckdalen!
Bäckdalens Handelsträdgård, Hallvaravägen 188, 269 91 BÅSTAD,
Telefon 070 860 65 17, E-Post : basilika@basilika.nu
Copyright © 2021