Pestosnurror till drinken ca 20 st

2 smördegsplattor
25 g pinjenötter eller valnötter
50 gr tärnad parmedanost
30-50 färska bailikablad (1-2 krukor Basilika)
2 vitlöksklyftor
1,5 krm salt
1 krm cayennepeppar
1-3 msk olivolja

Så här gör du
Kavla ut smördegsplattorna till en kvadrat som är ca 20x20 cm.
Gör en pestosmet i matberedare. Kör pinjenötter eller valnötter, tärnad parmesanost, basilikablad och vitlöksklyftor tills allt är finfördelat. Tillsätt salt, cayennepeppar och olivolja och kör till en lite fastare smet än vanlig pesto.
Bred ut pestosmeten på smördegen och rulla inop den till en rulle. Ställ i frysen ca en halv timme, så går den lättare att skära den i skivor. Sätt under tiden ugnen på 250°.
Skär rullen i ca 20 skivor och lägg på ugnsplåt, som täckts med bakplåtspapper. Grädda ca 8 min i mitten av ugnen. Servera ljumna till drinken.

Skriv ut recept