6 st bifftomater
3 dl färska tätt packade basilikablad
1 dl pinjenötter
1 dl riven parmedanost
30-50 färska bailikablad (1-2 krukor Basilika)
3-4 vitlöksklyftor
0,5 krm salt
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar
1 paket tunn pasta t.ex.vermicelli
Så här gör du
Kör allt utom oljan i mixer. Sänk hastigheten och tillsätt oljan droppvis och smaksätt med salt och peppar. Skär av en hatt på tomaterna och gröp ur dem. Sätt dem därefter upp och ned för att droppa av sig. Koka pastan och häll av vattnet. Lägg tillbaka den i grytan och blanda ner peston och värm upp. Fyll tomaterna med pesto-pastan och garnera med ett basilikablad i varje bifftomat.
Bäckdalens Handelsträdgård, Hallvaravägen 188, 269 91 BÅSTAD,
Telefon 070 860 65 17, E-Post : basilika@basilika.nu
Copyright © 2021