2 st oskalade gurkor
1 st gul lök
1/2 burk crème fraiche
1 tärning grönsaksbuljong
1 klick smör
1/2 l vatten
smörgåskrasse
salt, peppar, tabasco
Så här gör du
Skal och hacka löken i grova tärningar. Skär gurkan i bitar. Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och gurka. Fräs grönsakerna utan att de får färg. Häll på ca 1/2 l vatten och lägg i buljongtärningen. Låt koka i ca 10 min. Kör sedan i mixer tills blandningen blir slät. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp, smaksätt med peppar och eventuellt lite salt, stänk i några droppar tabasco, smaken skall vara eldig. Drag kastrullen från värmen och rör ner crème fraiche. Strö över krasse vid serveringen.
Till soppan serveras varma smörgåsar
8 skivor vitt formbröd
4 skivor rökt skinka
4 skivor ost t.ex. Grevé eller Schweizerost
senap
Lägg skinka och ost på 4 av brödskivorna och bred senap på de övriga. Lägg det senapsbredda brödet ovanpå skink-ostbröden. Stek gyllenbruna i smör och dela i fyrkanter.
Bäckdalens Handelsträdgård, Hallvaravägen 188, 269 91 BÅSTAD,
Telefon 070 860 65 17, E-Post : basilika@basilika.nu
Copyright © 2021