Örtig fårostpaj med två sorters basilika

100 gr smör
14 digestivekex
1 dl finhackade hasselnötter

Till fyllning
200-225 g fårost
2,5 dl kesella gourmet
0,5 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor - pressade
0,5 dl bladpersilja
1 dl basilika genovese
0,5 dl thaibasilika
5-10 strån gräslök
5-10 strån kinesisk gräslök
salt, peppar

Så här gör du
Smula sönder digestivekexen smått och blanda med nöthack och matfett. Det går lätt i matberedaren. Tryck ut smulorna i botten av en pajform med löstagbar botten. Grädda i 10 min i 150° ugnsvärme. Rör ihop (obs! för hand ej i maskin) fyllningen och bred ut den i pajskalet. Grädda igen i 150° ugnsvärme i 15 min. Servera pajen kall som den är eller tillsammans med parmaskinka, spickeskinka eller rökt skinka och en tomatsallad.

Skriv ut recept