Café Orangeriet

I det ombygda gamla stallet hittar du Café Orangeriet.

Här bakas med kärlek och nästan allt är ekologiskt och närproducerat. Här hittar du matiga smörgåsar och sallader med lokala delikatesser från Lindegrens, Ebbessons gårdsmejeri, Dönardalens delikatesser, Heberleins, Bjärefågel och Kajs Fisk och Rökeri. Smörgåsarna serveras med egenodlade ekologiska tomater, grönsaker och sallader.

I caféet hittar du även de ljuvligaste tårtorna, kakorna och för det mesta Maggans populära bullar fyllda med kanel, vanilj eller mandel och kardemumma. Du hittar klassiska bakverk såsom Farmor Signes kolakakor, ambrosiakaka med rosmarin och chokladbröd med mynta, till mer moderna såsom brownie, råchokladbollar och olika sorters cheesecake. Vi bakar även gluten- och laktosfritt. Bakverken är ofta dekorerade med ätbara blommor från den egna trädgården.    

I köket basar Margaretha som är upplärd av några av Sveriges bästa bagare och konditorer. Maken Anders sätter degarna till surdegsbröd, bullar och dinkelfrallor som bakas med ekologiskt mjöl från Berte Qvarn och Lennart i granngården samt ägg från egen hönsgård. Surdegsbröden och dinkelfrallorna säljs varje lördag året runt i brödluckan på gården.

I Caféet arrangeras även konstutställningar och Jazzclub Basilika där några av Sveriges bästa jazzmusiker har spelat. Vill du bli medlem och ta del av jazzklubbens program ring eller maila oss.

Du kan även hyra Orangeriet för mindre fester, bröllop, dop, begravningar, utställningar och konferenser. För bokning ring 073 766 71 55

Orangeriet i White Guide

Café Orangeriet har blivit omnämt som ett av Sveriges bästa caféer av White Guide sedan 2013 och fick 2015 pris som Årets Värt En Resa.